dijous, 20 de setembre del 2018

CONSTEL·LACIONS PICASSIANES a 5è

Descobrint les constel·lacions picassianes per al nostre fons dels identificadors dels penjadors.

"Estudis de guitarra" (1924) de Picasso
«L'any 1924, Picasso va desenvolupar una sèrie de dibuixos, principalment de guitarres, en què utilitzava exclusivament punts i línies. Tot i la simplicitat dels elements utilitzats per a la composició l'expressivitat de les figures és indiscutible: l'espai en blanc és explorat i configurat a través de la repetició de signes, on el llindar entre l'abstracció i la representació és bastant petit. [...] Sembla que en aquests dibuixos Picasso convida l'espectador a rememorar el joc infantil a on la diversió està en unir una sèrie de punts numerats per descobrir la figura oculta.
D'altra banda, la composició i els elements utilitzats per a la creació d'aquests dibuixos han estat comparats amb els diagrames de les constel·lacions, on les estrelles són representades per mitjà de punts (més o menys gruixuts, depenent de la intensitat de l'estrella) que s'uneixen a través de línies imaginàries que originen figures diverses sobre l'esfera celeste. »

La nostra lliure interpretació de les constel·lacions picassianes. Bases per als nostres futurs identificadors dels penjadors. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada