dimarts, 23 de maig del 2017

ETS MÉS DE MANS FREDES o DE CÀLIDES? Imatge relacionada
El color càlid i fred és una oposició en teoria del color que va aparèixer a partir del segle XVIII en l'anàlisi de les pintures europees per definir l'efecte que provocaven determinats colors en l'espectador. 
Així, els tons relacionats amb el verd o el blau són freds mentre que els colors relacionats amb el vermell o el groc són càlids. Curiosament, és una sensació oposada a la temperatura de color real, ja que les estrelles que emeten més calor són blaves i no grogues o vermelles. La distinció ha passat a la cultura popular, per exemple en l'aixeta, on el vermell indica aigua calenta i el blau aigua freda.

Es considera que el color més fred és el blau fosc, que s'assimila al cel de nit, similar al negre, o al fons del mar, elements naturals que s'associen a la sensació de fred. Hi ha polèmica entre els artistes, en canvi, sobre quin és el color més càlid,alguns indiquen el vermell per la seva força (és el que ha acabat imperant a la cultura popular com a símbol d'alta temperatura) i d'altres el groc, lligat a la llum.
 
COLORS CÀLIDS: els vermells, taronges i grocs. Són emotius, estimulants i vitals. Donen la sensació d'avançar i d'expandir-se. Expressen lluminositat, alegria i dinamisme.

COLORS FREDS: els blaus, verds i violetes. Expressen un cert allunyament, serenitat i en alguns casos tristesa.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada