divendres, 24 de gener del 2020

PROJECTE TAKIS: BIO ARTÍSTICA.

Necessitem degustar la biografia de l'artista Takis per tal de poder crear escultures a partir de la seva mirada. Traduim la seva bio en conceptes claus i els transformem en producció biogràfica artística.

QUI ÉS TAKIS?
L’artista Takis va realitzar escultures que combinen ciència i tecnologia amb fenòmens naturals, art antic i música. En aprofitar forces com els camps magnètics, el seu art explora les energies misterioses de l'univers.



1950 PARÍS
El 1954 Takis es va traslladar a París per cursar una carrera artística.
A París es va ensenyar a forjar, soldar i fundir metall, creant petites escultures inspirades en les formes de les primeres arts cíclades gregues i egípcies.




Senyals
El 1957 Takis va tenir un moment de bombeta (literalment!) Mentre esperava a l'estació de tren. L’energia i el moviment de les llums intermitents al voltant de l’estació el van inspirar a crear escultures com a antena anomenades Senyals .



Energia magnètica
El 1958 Takis va començar a experimentar amb imants i energia magnètica en la seva escultura. Havia estat buscant una manera de mostrar les forces que no es veien de la natura i del cosmos. L’efecte d’empenta i tirada que els imants poden tenir sobre objectes metàl·lics oferia una manera de fer-ho.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada