dijous, 13 de juny del 2019

ANNA ATKINS i LA CIANOTÍPIA a 5è.

Última acció artística del curs.


Anna Atkins (16 de març de 1799 – 9 de juny de 1871) va ser una botànica i fotògrafa anglesa. Se la considera la primera persona que va publicar un llibre il·lustrat amb imatges fotogràfiques. Algunes fonts la citen com la primera dona que va crear una fotografia.
La dificultat d'il·lustrar de manera detallada les algues i plantes que recollia va estimular Anna Atkins a aprendre la manera de fer impressions de les mateixes plantes, amb tots els seus detalls. Anna es va mostrar molt interessada per les diferents tècniques fotogràfiques emergents des dels seus inicis.
Després d'uns passos inicials amb el calotip Anna va aprendre una nova tècnica, la cianotípia, d'un altre col·lega del seu pare, John Herschel, que havia presentat aquest procés fotogràfic de la seva invenció l'any 1842. L'obtenció dels cianotips presentava avantatges importants: el procés era més barat, no requeria una màquina com la calotípia (que, a més, estava sota patent) i, a més, els resultats eren més estables i molt satisfactoris.
font: viquipedia

Ens posem en la pell d'aquest botànica i experimentem amb elements naturals del nostre entorn. Descoberta. Sostrenibilitat. Caminar. Observar. Recollir. Impressions cianotípiques.

LES MOSTRES RECOLLIDES





SUN PAPER







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada