dimecres, 6 de febrer del 2019

STRAPPO i LES BÈSTIES DEL ROMÀNIC a 6è.

Reprenem el treball realitzat a principi de curs sobre el Romànic, les seves bèsties i la Visita al MNAC.

Strappo és un mot italià que dóna nom a la tècnica d'arrencament de la superfície cromàtica d'una pintura mural, amb la qual s'aconsegueix separar la pel·lícula que forma la pintura de l'arrebossat del mur posterior on es troba.
Aquest trasllat s'ha realitzat des de l'antiguitat. Vitruvi va relatar com l'any 59 aC., algunes pintures havien estat tretes de murs tallant els maons i col·locades en marcs de fusta per ser portades al Comitium a Roma.
L'arqueòleg Amedeo Maiuri va trobar pintures murals en bastidors de fusta a les excavacions a Pompeia, com a precursor de l'extracció, quasi massiva en època més moderna, que va començar a efectuar-se a partir dels segles XVIII i XIX, de vegades amb fins especulatius per part de col·leccionistes particulars.
FONT: viquipèdia

Nosaltres hem volgut posar en pràctica aquesta tècnica a partir de les bèsties visitades a l'exposició del romànic del MNAC.

Hem generat una obra original que després, amb la tècnica del strappo, passarem a la tela. Aquí us deixem les nostres bèsties abans de ser "arrencades" del seu suport.
Bèsties extretes del document facilitat pel MNAC.












 
 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada